To give you the best possible experience, this site uses cookies. Using your site means your agree to our use of cookies. We have published a new cookies policy, which you should need to find out more about the cookies we use. View Cookies Policy.
Obsługa urządzenia w 2 krokach:
(1) Wybierz wysokiej jakości, zdrowy czosnek, który nie ma oznak psucia się, jest twardy i nie chłonie wody Umieść bulwy (główki) czosnku na tackach stojaka (tak jak pokazano na zdjęciu obok), włóż stojak z tackami do garnka wewnętrznego i zamknij wieko garnka.
(2) Włącz urządzenie do zasilania – na wyświetlaczu pojawią się trzy poziome kreski, potem naciśnij przycisk Garlic lub Solo Garlic a następnie naciśnij przycisk włączania/wyłączania. Na wyświetlaczu pojawi się liczba 192 (tryb Garlic) lub 288 (tryb Solo Garlic) i rozpocznie się odliczanie czasu upływającego do zakończenia procesu fermentacji.
- System cyrkulacji gorącego powietrza i wilgotności 360º tzn. dookoła wnętrza garnka: temperatura i wilgotność w całym wnętrzu zbiornika jest równomierna.
- Automatyczne usuwanie nadmiarowej wilgoci, tak aby zapobiec skraplaniu się dużych ilości pary wodnej wewnątrz urządzenia.
W trakcie trwania procesu fermentacji, urządzenie przestanie się nagrzewać przez okres ok. 24 godzin, ale czas nadal będzie odliczany a proces będzie kontynuowany. To normalna procedura. Nie należy wówczas wyłączać zasilania, gdyż proces cały czas trwa mimo spadku temperatury. Nie należy też podnosić pokrywy przed zakończeniem procesu, ponieważ może to mieć negatywny wpływ na jakość czarnego czosnku.
Specyfikacja techniczna:Łatwa obsługa i automatyczne działanie
Program do fermentacji z automatycznym systemem odliczającym
System cyrkulacji wilgotności
System cyrkulacji gorącego powietrza do 360 stopni
Czas operacji: 288 h lub 192 hDwa wybory dla czosnku (192 h lub 288 h) i dodatkowa funkcja 2-godzinnego dosuszania
Rozmiar pudełka: 30 x 30,5 x 31,5 (cm)
Dostępny jedynie w kolorze czerwonym