To give you the best possible experience, this site uses cookies. Using your site means your agree to our use of cookies. We have published a new cookies policy, which you should need to find out more about the cookies we use. View Cookies Policy.
Obsługa urządzenia w 2 krokach:(1) Wybierz wysokiej jakości, zdrowy czosnek, który nie ma oznak psucia się, jest twardy i nie chłonie wody. Umieść główki czosnku na tackach stojaka (tak jak pokazano na zdjęciu), włóż stojak z tackami do garnka wewnętrznego i zamknij wieko garnka.
(2) Włącz urządzenie do zasilania – na wyświetlaczu pojawią się trzy poziome kreski. Potem naciśnij przycisk Garlic, a następnie naciśnij przycisk włączania/wyłączania. Na wyświetlaczu pojawi się liczba 288 oznaczająca liczbę godzin procesu i rozpocznie się odliczanie czasu upływającego do zakończenia procesu fermentacji.
W trakcie trwania procesu fermentacji jest okres, w którym urządzenie przestanie się nagrzewać, ale czas nadal będzie odliczany, a proces będzie kontynuowany. To normalna procedura. Nie należy wówczas wyłączać zasilania, gdyż proces cały czas trwa mimo spadku temperatury. Nie należy też podnosić pokrywy przed zakończeniem procesu, ponieważ może to mieć negatywny wpływ na jakość czarnego czosnku.
Specyfikacja techniczna:Łatwa obsługa i automatyczne działanie
Program do fermentacji z automatycznym systemem odliczającym
System cyrkulacji wilgotności
System cyrkulacji gorącego powietrza do 360 stopni
Wymiary: 28 cm (średnica) x 27,8 cm (wysokość)
Waga netto ok. 3 kg
Rozmiar pudełka: 30 x 30,5 x 31,5 cm
Czas pracy: 288 godzin (12 dni)
Pojemność: 5 l
Zasilanie: 220~240 V, 50/60 Hz, 90 W